Дітям Славутича - LEGO Education про енергозбереження Брав участь

Доданий
22.09.2017
Номер
11
Екологія і відновлювальні джерела енергії

Здійснення заходів з формування навиків енергозбереження у вихованців закладу. Розширення уявлення дітей про можливість економного використання енергоресурсів та важливість комунальних послуг, бережливе ставлення до енергоносіїв, що потрібні сучасній людині для комфортного життя, через використання конструкторів LEGO Education. Створення ЛЕГО-кабінету.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Топчій
Бюджет
148 441 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Завершення комплексної термомодернізації демонстраційного муніципального об'єкту м. Славутича - дошкільного навчального закладу №1 «Калинка», спонукає до створення ігрового простору, який надасть дасть змогу дати дітям Славутича уявлення про житлово-комунальні послуги, їх різноманітність та значення в житті родини.
Провідною діяльністю дошкільника є гра, і як його засіб – іграшка. Сучасним дітям – сучасні творчі іграшки. Саме конструктори LEGO Education.

Мета проекту

Створення освітнього LEGO простору (LEGO кімнати) для формування початкових навиків енергозбереження у дітей Славутича віком від 3 до 7 років. Пропагування серед дітей, батьків, педагогів освітніх закладів дбайливого ставлення до енергоресурсів, формування відчуття особистої відповідальності за тепло, комфорт, виховання свідомого екологічно-орієнтованого споживача комунальних послуг. Сприяння розширенню, розповсюдженню кращих практик реалізації заходів з енергозбереження застосовуючи нові енергоефективні технології, обладнання, конструкторів LEGO Education.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Провідною діяльністю дошкільника є гра, і як його засіб – іграшка. Підсумки роботи над проектом освітньо-виховної роботи «Конструктор LEGO Education як засіб формування пізнавальної сформованості дітей дошкільного віку» (2014-2017рр) спонукав колектив закладу до формування основ енергозбереження засобами наборів конструкторів LEGO Education. Конструктори фірми LEGO значно відрізняються від інших іграшок великим діапазоном можливостей, багатофункціональністю, сучасними технічними та естетичними характеристиками. Наші педагоги визначили, що використання LEGO конструктора є чудовим засобом для всебічного розвитку дітей від 3 до 7 років, що забезпечує інтеграцію різних видів дитячої діяльності. Створення LEGO кімнати дасть можливість, поринувши в світ LEGO, забезпечити ефективність отримання перших знань про енергозбереження як вихованців дошкільного закладу, першокласників, так і дітей Славутича.

Для кого цей проект

• для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку м. Славутич
• для педагогів дошкільного навчального закладу № 1 «Калинка»
• для педагогів дошкільних навчальних закладів м. Славутич
• для батьків вихованців закладу і дітейвіком від 3 до 7років м. Славутич

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Підготовчий етап: • підготовка приміщення для розміщення легоконструктора • підготовка та оформлення договорів на закупівлю LEGO конструкторів • підготовка та оформлення договорів на закупівлю меблів • закупівля LEGO конструкторів та меблів • доставка обладнання «Новою поштою» • оформлення LEGO кімнати Основний етап: • складання і проведення тематичних занять «Бережливі українці – багата Україна» • розміщення оголошення у газеті «Теледень Славутича» та на місцевому телебаченні • Дні відкритих дверей «Дітям Славутича - LEGO Education про енергозбереження» • ігри в LEGO кімнаті дітей Славутича разом з батьками за окремим графіком • проведення занять гуртка «» з дітьми 5-6 років

Ключові показники оцінки результату проекту

Створення потужного трансформаційного LEGO середовища, що є чинником становлення сучасної особистості, створення дружніх партнерських стосунків, розвиток конструкційних творчих здібностей дітей та забезпечення ефективного отримання перших знань про енергозбереження, бережливе ставлення до енергоресурсів України.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція

Приклади (кейси) схожих рішень

Немає

Співавтори

Суріна Наталя Кузьмівна

Фотографії