Твій об’єкт благоустрою від EASA Брав участь

Доданий
28.09.2019
Номер
19
Благоустрій та комунальне господарство

В травні 2020 року в Славутичі відбуватиметься тижневий міжнародний семінар студентів архітектури від Європейської Архітектурної Студентської Асамблеї. Ми пропонуємо організувати конкурс проектів благоустрою міста поміж архітекторів з 50 країн Європи та реалізувати обраний проект. Мешканці міста самостійно обиратимуть, який з запропонованих об’єктів реалізують з коштів громадського бюджету

Автор проєкту
Денис
Денис Авраменко
Бюджет
299 655 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Славутицька міська рада, Славутич

Опис

Проблема

В сучасному світі молодь все частіше переїжджає з малих міст до мегаполісів в пошуках можливостей для розвитку. У той же час все більш актуальною стає участь молоді в політичному та культурному житті саме невеликих міст. Ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми і показати молодим людям великий потенціал для розвитку і самореалізації в Славутичі. Для цього пропонуємо задіяти творчу енергію 200 архітекторів і митців з усієї Європи, які приїдуть в місто з 28 травня до 7 червня на міжнародну освітню архітектурну подію, SESAM 2020.

Мета проекту

Проект має на меті створення об’єкту в міському середовищі, який найкраще розкриває потенціал майбутнього розвитку міста. Також цей об’єкт має доповнити існуючу багатокультурність міста, розпочати дискусію серед мешканців та повернути Славутич в центр міжнародного архітектурного авангарду. Об’єктом може бути елемент благоустрою, скульптура, аудіовізуальна інсталяція, архітектурна конструкція та інше

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Ми пропонуємо організувати конкурс проектних пропозицій поміж архітекторів з 50 країн Європи та реалізувати переможний проект в рамках майбутньої події. Мешканці міста самостійно у пункті голосування та (або) на сайті проекту обиратимуть, який з запропонованих об’єктів благоустрою чи мистецтва має бути реалізовано. Гроші з громадського бюджету підуть перш за все на реалізацію обраного об’єкту, а також на проведення конкурсу, організацію виставки проектів-пропозицій в лютому 2020 та загальноміського голосування.

Для кого цей проект

Всі мешканці міста впливатимуть на вибір проекту та зможуть користуватися новим елементом публічного простору після завершення проекту.

План заходів з реалізації проекту

Конкурс пропозицій розпочнеться з 1-го січня 2020 року, і закінчиться 15 лютого. Виставка проектних пропозицій розпочнеться з 1-го березня і закінчиться громадським голосуванням та обранням переможців в квітні. Повна реалізація обраного проекту відбудеться не пізніше 6 червня 2020 року.

Ключові показники оцінки результату проекту

Зростання туристичної привабливості міста, підвищення громадської активності завдяки залученості кожного жителя міста, підвещення пізнаваності Славутича на міжнародному рівні

Очікуваний термін реалізації проекту

2020 рік

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Є ризик того, що громада не обере жодної з проектних пропозицій. Однак, варто зазначити, що подібні коллаборації з місцевими жителями та містом у формі конкурсу ідей відбувається на студентських асамблеях EASA щороку і по всьому світу. Наприклад, в 2019 році, на такій події в Швейцарії, було запропоновано більш ніж 150 проектів.

Приклади (кейси) схожих рішень

EASA (Європейська Архітектурна Студентська Асамблея) відбувається кожного року в різних країнах Європи з 1982 року. В її рамках реалізовано безліч невеликих міських проектів.

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

КП "Житлово-комунальний центр"

Відділ містобудування, архітектури та просторового розвитку

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.

Контактні дані відповідальної особи

2-00-06