Безбар`єрний майданчик "Вільне місто" Відхилений

Доданий
15.11.2021
Номер
3
Безбар'єрність

Встановлення та облаштування сучасного тренажерного майданчику під відкритим небом з безпечним покриттям та необхідним спортивним обладнанням, який дасть можливість особам з тимчасовими або постійними функціональними порушеннями проводити фізичні вправи, які дозволяють м’язам та в цілому всьому організму підтримувати моторні функції і є ефективним засобом корекції, компенсації наявних порушень.

Автор проєкту
Софія
Софія Карасьова
Бюджет
199 300 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
квартал Бакинський, 15, Славутич

Опис

Проблема

У зв’язку зі збільшенням кількості осіб, які мають різний спектр захворювань та, як наслідок і різну рухову активність, виникла потреба проводити диференційні заняття. Відсутність вуличних майданчиків для проведення лікувальної фізкультури та занять з фізичної культури особам, яким необхідний інтенсивний руховий режим. Проблемою є те, що на території реабілітаційного закладу "Благодар" вуличний майданчик не відповідає сучасним вимогам, оскільки відсутні спортивні елементи для занять спортом та є травмонебезпечними.
В нашому місті безліч спортивних майданчиків та ФОКів, але жодного майданчика для маломобільних груп населення не має.

Мета проєкту

Кожна особа на встановленому майданчику зможе робити спортивні вправи, без обмежень та перешкод, які можуть їй завадити.
А для маломобільних груп населення створення безбар`єрного середовища є надзвичайно необхідним.
Заняття на тренажерах передбачають зміцнення серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, поліпшує роботу легень, насичує киснем мозок. Різні функціональні кардіотренажери надають навантаження на різні групи м’язів, а самі заняття на свіжому повітрі підвищує адаптаційні можливості організму, сприяти зменшенню жирових відкладень особам з надлишковою вагою. Крім того, щоденні активні заняття будуть формувати та розвивавати фізичні якості населення.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Встановлення спортивно-ігрового майданчика для осіб з тимчасовими або постійними функціональними порушеннями необхідне для виконання фізичних вправ, які дозволяють м’язам та в цілому всьому організму підтримувати моторні функції і є ефективним засобом корекції, компенсації наявних порушень.
Проект дасть можливість на одному тренажерному майданчику займатись одночасно 10 особам з тимчасовими або постійними функціональними порушеннями. Цей майданчик з поліуретановим покриттям – один із найбільш інноваційних для дітей з особливими потребами. Він розрахований на осіб в інвалідних візках, з аутизмом, сенсорними і когнітивними розладами та інших.

Для кого цей проєкт

Для осіб, які мають певні фізичні обмеження, у тому числі маломобільні групи населення (це не лише люди з інвалідністю, а й особи похилого віку, вагітні жінки, особи з дитячими колясками та з тимчасовими або постійними функціональними порушеннями).

План заходів з реалізації проєкту

1.Вибір місця встановлення з урахуванням думки людей, що мають особливі потреби.
2.Підготовка проєктно-кошторисної документації проєкту.
3.Проведення закупівлі через систему "Прозоро".
4.Встановлення обладнання.
5. Проведення презентації проєкту.
6.Офіційне відкриття вуличного майданчику.

Ключові показники оцінки результату проєкту

Тренажерний майданчик дозволяє проводити елементи занять з лікувальної фізкультури на свіжому повітрі. Сучасна інфраструктура міста.

Очікуваний термін реалізації проєкту

Червень 2022

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

1. Збільшення вартості обладнання.
2. Збільшення терміну реалізації проєкту.
3. Відсутність фінансування проєкту.

Співавтори

Оксана Шевчук

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління освіти і науки

ПІБ Відповідальної особи

Живець Людмила Миколаївна