Славутич гостинне місто Відхилений

Доданий
18.11.2021
Номер
16
Благоустрій та комунальне господарство

Пропонуємо створити більш приємною та яскравою зустрич з нашим містом для всіх, хто приєздить до славутича на автотранспорті. Від перших метрів теріторії міста, до центрального майдану пропонуємо розташувати на опорах зовнішнього освітлення доріг вазони з сезонними однолітніми квітами. Ця практика створює дуже приємне враження і підвищує настрій. (дивись різницю у вкладених фото)

Автор проєкту
Бюджет
297 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Славутицька міська рада, Славутич

Опис

Проблема

Наше місто мае дуже амбітний бренд "Місто нових ідей" і дуже амбітні плані в сфері розвитку турізму та створення умов для притягнення та реалізації багатьох інвестиційних проектів. Але умовни "вхідна група" міста виглядає дуже скромно та аскетично. Дана ситуація дуже потребує змін зовнішнього обліку міста. Наш проект націлений на вирішення одного з проблемних сігментів даної ситуації.

Мета проєкту

Змінити завнішній облік міста, починаючи з вхідной групи і до центрального майдану. Оснащення вазонами з квітами опор для зовнішнього оосвітлення доріг створить відчуття гостинності нашого міста та позітівно вплине на настрій як гостей так і мешканців. (дивись різницю у вкладених фото)

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Як театр починається з гардеробу, так і місто починається з вхідної групи. Сірі бетонні опори стануть квітниками і створять дуже позитивне враження на всіх хто прямує до нашого міста. Для реалізації даного проекту будуть використані сучасні вазони, яки мають надійний корпус для їхнього використання на протязі декількох років, та сучасна конструкція, яка дозволяє зберігати квіти квітучими на протязі всього сезону, а це близько 8 місяців, та не витрачати багато коштів на їх обслуговування. Дана практика вже багато років існує у вьому світі. Наше місто гідне того щоб підвищіти свій рівень благоустрію.

Для кого цей проєкт

Цей проект спрямований на створення позітивного відчуття для мешкануів та відвідувачів нашого міста в теплий період року. Квітучі квіти завжди були сімволом миру, радісті, комфорту та гостинністі. Особливо це необхідно для створення перших відчуттів при зустрічи. Тому в проекті зазначено необхідність роташування вазонів з квітами на опорах, починаючи з вїзду в місто.

План заходів з реалізації проєкту

1. Придбання вазонів, керамзіту, агротекстілю, грунту та квітів.
2. Доставка необхідних матеріалів в місто.
3. Посадка квітів в вазони згідно технології.
4. Встановлення вазонів на опори освітлення доріг за допомогою автовишки, від в'їзду в місто і до автовокзалу, всього 50 шт.
5. Полів водою квітів в вазонах не частіше 1 раза на місяць.

Ключові показники оцінки результату проєкту

Ключові показники результатів проекту є естетичні та емоційні, тому не мають значень в цифровому вимірі. Але вони впливають на такі показники як:
- інвестиційна привабливість міста, яка підвищує доходи в бюджет міста;
- естетичне та культурне виховання дітей та молоді;
- патріотичне відношення громадян до свого міста;
- духовне та фізичне оздоровлення членів громади Славутича.

Очікуваний термін реалізації проєкту

Березень - квітень 2022 р.

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Відсутність фінансування проекту з будь яких причин.

Приклади (кейси) схожих рішень

Практика реалізації подібних проектів з благоустрію міст дуже популярна в цівілізованому світі.

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження

ПІБ Відповідальної особи

Болдирєва Альона