Мандрівний квартал: створення мобільної зони для проведення заходів Реалізований

Доданий
27.09.2019
Номер
11
Благоустрій та комунальне господарство

Реалізація даного проекту дозволить створити мобільний простір для жителів та гостей міста, сприяти підвищенню культури добросусідства шляхом забезпечення приємної атмосфери і комфорту під час проведення ярмарок, фестивалів, барахолок, сімейних кінопереглядів тощо за рахунок стильних, сучасних мобільних конструкцій та необхідного обладнання.

Автор проєкту
Олег
Олег Соломатін
Бюджет
99 900 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
кв. Ризький, 6, Славутич

Опис

Проблема

В нашому місті останнім часом збільшується кількість загальноміських та міжнародних подій за участю славутичан. Набувають популярності ярмарки, барахолки, сімейні кіноперегляди у затишних двориках кварталів міста, що ініціюють обєднання мешканців. Але під час планування та проведення заходів виникає проблема у відсутності комфортного, сучасного, естетично оформленого простору для організації культурно-розважальних заходів.

Мета проекту

Створення комфортних умов для організації культурного дозвілля мешканців та гостей міста Славутича, надання можливості жителям та гостям міста відчути позитивну небуденну атмосферу, сприяння комфортному та стильному відпочинку, у т.ч. і у межах свого кварталу, за рахунок мобільності конструкцій для заходів та відпочинку.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Закупка стильних, сучасних, стилізованих шатрів та меблів (столи, стільці, пуфи, шезлонги), обладнання (генератор електроживлення, парасолі, гамаки) сприятиме створенню привабливої атмосфери, підвищить конкурентність будь-якої місцевої події.
Така гостинна та затишна обстановка заохочує до добросусідства, сприяє комфортному та цікавому відпочинку славутичан та гостей міста.
Дане обладнання в подальшому може використовуватися не лише під час загальноміських та міжнародних подій, а й для проведення заходів, організованих представниками ГО, ініціативними групами мешканців міста тощо.
Реалізація проекту сприятиме розвитку громадських ініціатив, адже можливе проведення різноманітних тематичних активностей (для дітей, підлітків, пенсіонерів), що надаватиме жителям та гостям міста додаткове місце для культурного відпочинку.

Для кого цей проект

Проект розрахований на мешканців та гостей міста Славутич різних вікових категорій.

План заходів з реалізації проекту

- Закупівля меблів та обладнання;
- Доставка та установка обладнання;
- Презентаційно-комунікаційні заходи проекту (інформування громади, публікація рекламно-інформаційних матеріалів);
- Проведення першого презентаційного заходу;
- Звіт про результати проекту

Ключові показники оцінки результату проекту

Популяризація нового формату проведення будь-яких культурних подій, адже придбані конструкції (меблі, обладнання) можна буде використовувати не лише під час загальноміських та міжнародних подій, а й під час проведення вуличних творчих майстерень, барахолок, публічних консультацій, невеликих свят і розваг для дітей та дорослих, зустрічей громадських активістів тощо.
Дане обладнання забезпечить комфортний відпочинок за рахунок мобільності конструкцій, у т.ч. і у межах свого кварталу. Реалізація проекту сприятиме підвищенню туристичної привабливості та бажання відвідати Славутич.

Очікуваний термін реалізації проекту

2020

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Нестабільність цін під час придбання товарів та послуг, невиправдана низька зацікавленість у користуванні, несвоєчасність розподілу та виділення бюджетних коштів для реалізації проекту. Несприятливі погодні умови для проведення заходів. «Людський фактор» при виконанні проекту.

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

КП "Агенство регіонального розвитку"

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.

Контактні дані відповідальної особи

2-06-00