Спортивний майданчик у Тбіліському кварталі Брав участь

Доданий
01.10.2018
Номер
25
Спорт

Загальноміська територія Тбіліського кварталу має неестетичний вигляд. Для залучення молодих людей до спорту, підтримання фізичної форми людьми похилого віку, зручності тренувань особами, для яких спорт – це вже життя, пропонуємо облаштувати спортивний майданчик у Тбіліському кварталі між коттеджною забудовою та будинком № 6 та здійснити благоустрій цієї території.

Автор проєкту
Олена
Олена Радченко
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
кв. Тбіліський, 6, Славутич

Опис

Проблема

Спорт надає людям можливість спілкуватися, він об’єднує людей задля спільної мети, перемоги, змагання, тому, дуже важливо пропагувати його. Багато людей займаються спортом за власною ініціативою, деякі - заради здоров’я або просто для задоволення. Інші люди займаються спортом професійно і сподіваються в майбутньому побудувати спортивну кар’єру. Спорт на свіжому повітрі вдвічі корисніший.
Проте, нажаль не всі території (частини) нашого міста належним чином облаштовані для цього. Спортивні майданчики в кварталах, в тому числі й у Тбіліському, в неналежному санітарно-технічному стані, спортивне обладнання, якщо і є, то застаріле та не відповідає сучасним вимогам. В центрі міста у нас дуже функціонально обладнана спортивна зона – це і стадіон, і футбольно-баскетбольні майданчики, і тренажерна зона, проте, мешканцям Добринінського, Чернігівського, Єреванського, Бакинського та Тбіліського кварталів зручніше було б використовувати спортивну зону на більш близькій відстані.
Зона між коттеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу є загальноміською територією, тому її благоустрій повинен фінансуватися за рахунок коштів міського бюджету. У зв’язку з браком коштів, територія у неприглядному та неестеричному стані. На теперішній час ця зона відпочинку майже не використовується за призначенням.
Тому виникла ідея зробити спортивний майданчик та облаштувати зону відпочинку для південно-східної частини міста саме у Тбіліському квартал між коттеджною забудовою та будинком № 6. Реалізація даного проекту сприятиме пропагуванню спорту та фізичної культури, залученню до них осіб похилого віку та молоді, використанню зони відпочинку за призначенням, поліпшенню естетичного вигляду території. Проте, найголовнішими завданнями проекту все ж таки є: створення сприятливих умов для зайняття всіма бажаючими спортом та фізичною культурою та укріплення здоров’я мешканців міста, збереження їх молодості та довголіття.
Крім того, загальноміські території Тбіліського кварталу потребують благоустрою: заміну лавок відпочинку, висадження дерев, що надасть змогу мешканцям відчувати себе більш комфортно та затишно.
Мешканці кварталу вже неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування щодо благоустрою даної території, встановлення елементів благоустрою та відновлення питного фонтанчику.

Мета проекту

1. Створення комфортного простору для відпочинку мешканців міста. 2. Пропагування серед населення важливості занять спортом. 3. Зміцнення здоров’я, збереження, підтримка та покращення фізичного стану мешканців міста; 4. Залучення до спорту та фізичної культури нових категорій населення: людей похилого віку, дітей, матусь після народження дітей, яким незручно і некомфортно займатися у публічному місці серед великої кількості сторонніх осіб; 5. Благоустрій території кварталу та міста

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

1. Встановлення вуличних тренажерів та гімнастичного обладнання на території між коттеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу – захід надасть можливість всім бажаючим залучитися до занять спортом та фізичною культурою.
2. Відновлення проектного питного фонтанчика навпроти будинку № 6 Тбіліського кварталу – дуже актуальний захід, реалізація якого допоможе втомлювати спрагу не лише особам, які займаються, а й звичайним перехожим. Крім того, мешканці вже зверталися з проханням відновити фонтанчик.
3. Встановлення елементів благоустрою території: лавок відпочинку, лавок-гойдалок з навісами – враховуючи, що проект розрахований для різних категорій населення, необхідно передбачити й можливість комфортного відпочинку мешканців;
4. Озеленення території кварталу - територія має неестетичний вигляд, потребує озеленення – це висадження кущів, дерев, квітів. Найкращим варіантом буде закупівля хвойних вічнозелених, плодових та декоративних кущів.

Для кого цей проект

- всі мешканці міста, які мають бажання займатися фізичною культурою та спортом;
- всі мешканці міста – поліпшення естетичного вигляду та благоустрою території.

План заходів з реалізації проекту

1. Закупівля та встановлення вуличних тренажерів та гімнастичного обладнання на території між коттеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу.
2. Відновлення проектного питного фонтанчика.
3. Закупівля та встановлення елементів благоустрою між коттеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу: лавок відпочинку (заміна старих на нові – 8 шт.), лавок-гойдалок – 2 шт.
4. Озеленення території Тбіліського кварталу - закупівля та висадження кущів і дерев (територія між коттеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу)

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Підвищення рівня охоплення мешканців міста фізичною культурою та спортом;
2. Зменшення рівня захворюваності.
3. Підвищення рівня залучення до спорту різних категорій населення: осіб похилого віку, молоді, дітей, жінок.
4. Збільшення кількості відвідувачів зони відпочинку.
5. Покращення благоустрою міста та кварталу.

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління інфраструктури та капітального будівництва

КП "Житлово-комунальний центр"

ПІБ Відповідальної особи

Ворона С.М., Кобяк О.Ф.