Шкільна актова зала – майстерня розвитку творчих здібностей учнів. Реалізований

Доданий
13.09.2017
Номер
6
Освіта

Облаштування актової зали мобільною музичною та мультимедійною апаратурою: демонстраційне, проекційне та звукове обладнання. Забезпечення естетичних та комфортних умов, що сприятимуть створенню сучасного простору для реалізації проектів художньо-естетичного напрямків (концерти, тематичні заходи та конкурси музичного, танцювального, театрального, прикладного та образотворчого мистецтв).

Автор проєкту
Оксана
Оксана Рябченко
Бюджет
146 364 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Актова зала – центральне місце школи для проведення масових культурно-виховних заходів шкільного та міського форматів, під час яких досягаються гармонійне та творче виховання учнів. Стан існуючого обладнання та застарілість апаратури у школі суттєво впливають на якість проведення заходів та забезпечення комфорту. Одним із шляхів вирішення проблеми – підвищення рівня проведення якісних змістовних заходів – є модернізація існуючих і запровадження нових сучасних технологій (забезпечення школи аудіо, відео та іншою сучасною технікою)

Мета проекту

Створення культурного простору та підвищення рівня комфортності для цілеспрямованого систематичного розвитку учнів як суб’єктів діяльності, особистості, індивідуальності через осучаснення та модернізацію матеріально-технічної бази школи. Демонстрація ефективного використання сучасного комплекту апаратури, що істотно вплине на підвищення якості культурного життя школи.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Барвистості та виразності будь–якому виступу завжди надають звукове, відео та світлове оформлення, тому актова зала має бути оснащена повним комплектом аудіо та відеовідтворюючої апаратури. Питання візуалізації для полегшення процесу сприйняття інформації вирішується за допомогою ноутбука, проектора та проекційного екрану. Система посилення та обробки звуку комплектується мікшерним пультом і мікрофонами. Світлове рішення, задля проведення яскравих святкувань та дискотек, можна реалізувати за допомогою переносного освітлення – колорчейнджера та дискобола.
Центр творчості та насиченого культурного життя – світла, простора та затишна актова зала повинна з комфортом вміщати близько 150 глядачів, тому зручність та комфорт мають забезпечити нові мобільні м’які стільці.

Для кого цей проект

Учасниками проекту є учні та педагогічний колектив школи, батьківська громада, гості.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Придбання та заміна стільців. 2. Придбання апаратури. 3. Підключення технічних засобів. 4. Використання придбаного під час навчально-виховного процесу. 5. Проведення різноманітних заходів.

Ключові показники оцінки результату проекту

Залучення більшої кількості учнів до участі у творчих заходах, створення умов зайнятості дітей у позаурочний час, активізація можливості спілкування серед школярів, згуртованість класних колективів, розвиток творчих здібностей учнів, можливість реалізації власних креативних проектів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Здорожчання обладнання

Приклади (кейси) схожих рішень

https://pb.zhv.gov.ua/projects/show/12
http://gromada.e-dem.in.ua/irpin/in/view/116

Співавтори

Іванова Катерина Олександрівна

Фотографії