Спортляндія Брав участь

Доданий
29.09.2017
Номер
40
Освіта

Дитячий спортивно-ігровий комплекс «Спортляндія»що складається з футбольного міні- поля та велодоріжки зі штучного покриттям розташований на земельній ділянці дошкільного навчального закладу №4 «Марите» з метою організації змістовного дозвілля, занять фізкультурою та спортом дітей віком від двох до шести(семи) років.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Івашко
Бюджет
147 882 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Рухова активність є природною, біологічною потребою дітей, ступінь задоволення якої визначає подальший структурний та біологічний розвиток їх організму. Потреба дитини у руховій активності може бути «придушена» або навпаки – стимулюватись створеними умовами у яких дитина перебуває. І про це має подбати дорослий.
Дитячий спортивно-ігровий комплекс «Спортляндія»розташований на земельнійділянцідошкільногонавчального закладу №4 «Марите»( не потребуєкоштів на технічнудокументацію та процесвиділенняокремоїземельноїділянки). Обладнання, щовикористовуються для створеннякомплексу ставиться на баланс дошкільного закладу. Він же його утримує.
Комплексрозміщений у безпечному для дітей місті . Вробочідні комплекс використовується для потреб дітейсадочку. З 18-00 в робочідні та з 7-00 до 20-00 увихідні - вільний доступ всімбажаючим.
Можливість на базікомплексу організовувати заходи(змагання з дитячого футболу, баскетболу, велоспорту, з ходьби на лижах, роликах, самокатах тощо) в межах закладу та міста.
Діти, щоприходять до комплексу звикають до дошкільного закладу, проходить адаптаціядитини в ігровомупроцесі та в присутностірідних.

Мета проекту

Забезпечення потреб у руховій активності, підвищення рівня фізичного розвитку та зміцнення здоров'я дітей дошкільного віку шляхом облаштування спортивно-ігровогокомплексу «Спортляндія» на території дошкільного навчального закладу №4 «Марите»

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Існуючиймайданчик з твердим покриттяміз щебня використовується для проведенняактивнихрухливихігор та занять з фізичного виховання, але існуєпідвищеназагрозатравмуваннядітей при падіннях та відсутніумови для організації спортивнихігор(бігу, їзди на велосипеді, самокаті, лижах, роликахтощо).Тому пропонуєтьсяукластисучасне, екологічно чисте та безпечнегумове рулонне покриття для велодоріжки та синтетичну траву для міні-поля. Перевагами яких є високатравмобезпека при падіннях, довговічність та ударостійкість.
Міні-поле облаштувати футбольними воротами та баскетбольним кільцем.Також передбачити благоустрій території навколо майданчика – огорожа , лавки для відпочинку та урн для сміття

Для кого цей проект

Проект розрахований на дітей віком від двох до шести(семи) років, які відвідують дошкільний навчальний заклад (200 вихованців) і проживають у Талліннському, Ризькому, Вільнюському, Белгородському кварталах та проспекті Дружби народів

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Див. у розділі Документи

Ключові показники оцінки результату проекту

Див. у розділі Документи

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

затягування проведення конкурсу щодо визначення виконавця робіт з закупівлі необхідного обладнання.;
- подорожчання матеріалів;
- не відповідність закуплених матеріалів та обладнання заявленим у проекті;
- виділення коштів менше заявленої суми

Приклади (кейси) схожих рішень

2016 рік- Бюджету громадськихініціативм.Вінниці. Реконструкціядитячо-спортивного майданчика наперетинівулиць Ушакова та Ю.Смірнова;
- Бюджету громадських ініціатив м Черкаси. Дитячий комплекс розташований на земельній ділянці дошкільного навчального закладу № 73 «Мальвіна»

Фотографії