Організація онлайн відео трансляцій прямого ефіру спортивних і творчих заходів в буд. СК «Олімпієць» Брав участь

Доданий
29.09.2017
Номер
31
Інформаційні технології

Проект включає два етапи. Перший: підвення волоконно-оптичної лінії зв‘язку до будівлі спортивного комплексу «Олімпієць» з організацією підключення до міської інформаційної мережі. Другий: Інсталяція мережевого обладнання Wi-Fi з наданням доступу до мережі Інтернет для відвідувачів та встановлення відеобладнання для проведення онлайн трансляцій в форматі HD через потоковий сервіс Youtube.

Автор проєкту
Микола
Микола Мойченко
Бюджет
105 663 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

СК «Олімпієць» один з ключових спортивних об‘єктів міста багатофункціонального призначення, тому він задіяний для важливих заходів національного, обласного і міського значення, а саме:
• Спортивні змагання, турніри, тренувальні збори (види спорту: футбол, важка атлетика, теніс, боротьба, художня гімнастика, кйокушінкай карате, тощо).
• Творчі (Турнір спортивного бального танцю на кубок м.Славутича, тематичні локації в рамках заходів при проведенні конференцій, культурно-масових подій, тощо).
Дані події набули широкої зацікавленності і популярності серед міської громади і поза її межами, але можливість їх висвітлення і доступності до перегляду в реальному часі через сучасні інструменти ІТ технологій повністю відсутня, що є вкрай незадовільним для такого типу заходів

Мета проекту

Впровадження сучасних IT технологій на комунальному спортивному об‘єкті з метою надання послуг доступу до мережі Інтернет відвідувачам шляхом організації покриття безпровідним зв‘язком Wi-Fi та ведення онлайн через популярний потоковий сервіс Yuotube, прямих трансляцій спортивних та творчих заходів, що відбуваються в м. Славутич на базі СК «Олімпієць» для їх публічного висвітлення не лише міськох громади, а й глобально, для будь-якого користувачая всесвітньої мережі Інтернет

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

СК «Олімпієць», спортивний об‘єкт комунальної власності пропонується підключити до волоконно-оптичної міської інформаційної мережі, шляхом підведення волоконно-оптичного кабелю і встановленням відповідного активного мережевого обладнання. Це дасть змогу організації доступу до швидкісного каналу зв‘язку мережі Інтернет, а встановивши телкомунікаційне обладнання Wi-Fi здійснити покриття будівлі безпровідним зв‘язком з доступом для відвідувачів. Створена комунікаційна інфраструктура і встановлення роботизованої ip камери дозволять проводити онлайн трансляцію в реальному часі ( втому числі з трансляцією звука) в форматі високої чіткості HD. А потоковий сервіс Yuotube дозволить мінімізувтаи використання людського ресурсу і максимально автоматизувати процес трансляції.

Для кого цей проект

Онлайн трансляцію через потоковий сервіс Youtube можна дивитись на ПК, планшеті, смартфоні, та SmartTV, а значить проект направлений на задоволення потреб в отриманні інформації максимально широких верств населення міста зокрема і всіх користувачів глобальної мережі Інтернет взагалі, без обмежень. Єдина умова, це наявність одного з вищезазначеного пристрою і доступ до мережі Інтернет.
Вважаємо головними споживачами інформації буде молодь, як основна категорія користвуачів сучасних технологій на сьогодні.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Отримання узгодження на підведення волоконно-оптичної лінії звязку до будівлі СК «Олімпійський». 2. Закупівля обладнання та витратних матеріалів. 3. Роботи з підведення волоконно-оптичної лінії звязку до будівлі СК «Олімпійський». 4. Інсталяція активного мережевого обладнання для каналу зв‘язку, конфігурування. 5. Інсталяція телекомунікаційного обладнання покриття безпровідною мережею Wi-Fi всередині будівлі, налаштування доступу до мережі Інтернет. 6. Монтаж роботизованої камери, підключення до комунікативної мережі, налаштування зображення. Тестова трансляція через потоковий сервіс Youtube.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Створена сучасна онлайн платформа з інформування про міські події в категорії спортивні заходи і творчі події.
2. Презентабельне висвітлення міських подій з точки зору існуючих можливостей м. Славути для широкого кола зацікавлених осіб в місті, області, по країні в цілому.
3. Зростання рівня уваги і зацікавленості до спортивних змагань і творчих заходів, які проводяться в м. Славутич.
4. Популяризація і заохочення до процесу заняття спортом серед молоді і дорослих на прикладі трансльованих заходів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

1. Можливе збільшення вартості обладнання зазначеного в Технічній специфікації в залежності від коливань курсу валют на момент реалізації проекту.
2. Термін реалізації проекту залежний відповідно до наявності для закупівлі у Постачальників визначеного Технічною специфікацією обладннання і узгоджувальних процедур створення комунікативної інфраструктури.
3. Строк проекту може бути змінений відповідно до строків узгодження проектно-дозвільної документації.