Врятувати життя Відхилений

Доданий
29.09.2017
Номер
29
Охорона здоров'я

Серед славутичан зростає інтерес до сучасних знань та практичних навичок щодо надання першої невідкладної допомоги дорослим та, особливо, дітям.
Даний проект передбачає проведення для усіх бажаючих одноденних тренінгів з навчання основам надання першої (домедичної) допомоги.
Спеціалізований курс основ першої невідкладної допомоги під час ДТП.

Автор проєкту
Вікторія
Вікторія Безнощенко
Бюджет
49 100 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

В умовах зменшення фінансування СМСЧ-5, реформи державних систем охорони здоров'я та освіти, великої кількості ДТП та небезпек, пов'язаних з війною на сході нашої країни, необхідність в освіченості населення у галузі надання першої невідкладної допомоги важко переоцінити.
Від своєчасного і правильного надання першої невідкладної (домедичної) допомоги залежить не лише успіх подальшого лікування, але інколи і життя постраждалого. Наприклад, раптова зупинка серця у 70-80% людей трапляється удома, на роботі, у громадському місці та лише 20 % з них отримують невідкладну допомогу. Тому дана проблема більш соціальна, ніж медицинська, як вважається. В той самий час більшість людей не знають первинних ознак невідкладних станів людини, не обізнані щодо нюансів надання першої допомоги дітям, не мають практичних навичок надання допомоги з використанням підручних засобів.

Мета проекту

Збільшення рівня безпечності життя у Славутичі за рахунок обізнаності містян щодо теоретичних основ та практичних способів надання першої невідкладної допомоги дорослим та дітям. Збільшення рівня безпеки для життя та здоров'я дітей Славутича за рахунок навчання батьків, персоналу, який працює з дітьми (вихователі, викладачі, гувернантки, тренери та інш.), усім аспектам надання першої невідкладної допомоги дітям. Зменшення кількості летальних наслідків травм під час дорожньо-транспортних пригод.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

За допомогою досвічених тренерів — лікарів невідкладних станів та педіатрів Всеукраїнської спілки парамедиків — провести для усіх бажаючих:
1. навчання теоретичним основам та практичним способам надання першої невідкладної допомоги з використанням підручних засобів та перев’язувальних матеріалів без застосування медикаментів та ін’єкцій (одноденний 7-годинний тренінг на 20 учасників).
2. навчання батьків та персоналу, який працює з дітьми (вихователі, викладачі, гувернантки, тренери та інш.) усім аспектам надання першої невідкладної допомоги дітям (одноденний 7-годинний тренінг на 20 учасників).
3. навчання основам та практичним способам надання першої невідкладної допомоги під час ДТП.

Для кого цей проект

1. Батьки та персонал, який працює з дітьми (вихователі, викладачі, гувернантки, тренери та інш.).
2. Славутичани, робота яких пов'язана з підвищеним ризиком травмування та свідомі громадяни, що бажають збагатити багаж знань та навичок у сфері першої домедичної допомоги.
3. Учасники дорожнього руху (передовсім велосипедисти, мотоциклісти та професійні водії.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Січень-березень 2018р. - укладання договору тренерами (наприклад - ГО «Всеукраїнська спілка парамедиків») щодо надання курсів одноденних тренінгів з навчання основам надання першої невідкладної допомоги. Квітень-липень 2018р. - заходи з підготовки проведення курсів, виготовлення та розповсюдження оголошень (газета, ТВ, Інтернет). Травень 2018р. - два одноденних (7 годин) базових курси теорії та практики допомоги постраждалим; Червень 2018р. - одноденний (7 годин) спеціалізований курс основ першої невідкладної допомоги дітям; - одноденний (7 годин) спеціалізований курс “Травма та ДТП”; Липень 2018р. - одноденний (7 годин) базовий курс теорії та практики допомоги постраждалим; - одноденний (7 годин) спеціалізований курс основ першої невідкладної допомоги дітям.

Ключові показники оцінки результату проекту

Показники оцінки результату проекту співпадають з цілями проекту.
Оцінку досягнення результатів практичної реалізації проекту можливо виконати спираючись на фактичну кількість випускників даних курсів.
Планова кількість випускників курсів — 190 чол., з яких 150 — старшокласники базових курсів — 60 чол., спеціалізованих курсів — 60 чол..

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Слабка зацікавленність керівників та працівників закладів освіти та інших структур у необхідності участі проходження даних курсів.

Приклади (кейси) схожих рішень

https://pmgroup.org.ua/i-can-save-lives/