«Феєрія барв та відчуттів» - модернізація концертної зали Дитячої школи мистецтв. Реалізований

Доданий
28.09.2017
Номер
24
Культурна спадщина і краєзнавство

Протягом року близько 6000 славутичан відвідують більше 40 мистецьких заходів ДШМ за участю 600 дітей міста. Для максимального позитивного враження на глядача, зала потребує звукового та світлового оснащення, нажаль, наявному вже понад 20 років, що негативно впливає на технічну якість заходів та потребує термінової модернізації.

Автор проєкту
Руслана
Руслана Шагова
Бюджет
145 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Якщо не вирішити проблему оновлення музичної та освітлювальної апаратури концертної зали Дитячої школи мистецтв ставиться під загрозу проведення тематичних концертних заходів, робота щорічного «Клубу музичних зустрічей» для загально-естетичного ознайомлення школярів міста, театральних постанов до Дня Святого Миколая, «Рідзвяних зустрічей», на які запрошуються школярі загальноосвітніх шкіл міста, вихованці Центру реабілітації дітей з особливими потребами, Дитячих будинків тощо.
Причини тому:
- несправність акустичної системи Yamaha ( на даний час не має можливості її ремонту);
- в застарілих освітлювальних приборах (пушках, софітах) перегоріли лампи, а замінити неможливо з причини відсутності їх виробництва. Освітлення в залі наразі надто мало.
- радіомікрофони відсутні.

Прогнозний обсяг витрат для поліпшення ситуації складає 145тис.грн.

Мета проекту

Досягти досконалого сучасного озвучення та освітлення концертної зали ДШМ шляхом заміни та доповнення відпрацьованих приладів новими.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Вирішити проблему пропонується шляхом співпраці з професійними постачальниками спеціалізованої апаратури, а також монтажу та встановлення її.
ДШМ має контакт з підприємством «Музика плюс» в м.Чернігові, яке постачає та встановлює якісне обладнання в подібних установах. Але також можлива співпраця з іншими фірмами.

Для кого цей проект

Основними поціновувачами модернізації та проведення заходів є славутичани та гості міста, а саме наші постійні глядачі - школярі, вихованці дитячих садків та дитячих будинків, вихованці ЦРДІ, робітників та пенсіонерів ЧАЕС, Діти війни тощо.
Завдяки мистецьким заходам у юних славутичан виховується естетичний смак, музична культура, а дорослі глядачі звільняються від емоційної напруги, стресу, що позитивно впливає на здоров’я вцілому.
Щоб виглядати сучасними та конкурентними перед вимогливим глядачем та гостями міста – ми повинні іти в ногу з часом та пропонувати якісні послуги.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Вибір постачальника. 2. Огляд приміщення та підготовка до монтажу. 3. Частковий демонтаж. 4. Закупівля та доставка необхідної техніки та матеріалів. 5. Монтаж обладнання. 6. Випробовування техніки в дії – концерт–вдячність творчих колективів ДШМ.

Ключові показники оцінки результату проекту

Найвищою оцінкою результату проекту будуть яскраві враження глядачів від отриманої послуги, а це не тільки рівень майстерності артистів, а й естетична насолода від звукових, світлових спецефектів проведеного заходу.
Прогнозується:
- збільшення попиту глядачів щодо відвідування заходів ДШМ;
- підвищення у учнів інтересу участі в різноманітних концертних програмах;
- зростання попиту на навчання в школі мистецтв;
- проведення більшої кількості міських заходів в затишній, сучасній залі;
- заохочення професіональних творчих колективів з інших міст до виступів на сцені ДШМ;
- проведення сучасних заходів високого рівня.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Ризиків немає.

Приклади (кейси) схожих рішень

Поступова модернізація застарілого обладнання в мистецьких закладах.

Фотографії