Благоустрій автобусної зупинки Брав участь

Доданий
28.09.2017
Номер
22
Дорожнє господарство

Проект «Благоустрій автобусної зупинки» передбачає комплекс робіт з благоустрою автобусної зупинки на виїзді з міста Славутич у напрямку села Гута, створення пішохідних переходів на вулиці Героїв Чорнобиля, а також облаштування пішохідної доріжки, встановлення знаків

Автор проєкту
Бюджет
150 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Образно кажучи, Славутич має троє воріт міста, які першими зустрічають та останніми проводжають мешканця, гостя чи туриста. Перші – головний в'їзд – облаштований великим буквами С Л А В У Т И Ч та прапорами. Другий – в’їзд до Славутича зі сторони промислової зони міста. А от третій – в’їзд зі сторони села Гута – абсолютно не оздоблений та всіма забутий куточок Славутича. Старий дерев’яний будиночок зупинки, як «Избушка на курьих ножках» зустрічає та проводжає мешканців, гостей та туристів, які користуються саме цими воротами міста.
Дана ділянка Славутича є проблемною ще й тому, що не облаштована пішохідним переходом через 4-х полосну автомобільну дорогу вул. Героїв Чорнобиля та тротуаром, який мав би приводити до зупинки. Наявна доріжка, що прокладена через зелений острівець, виходить на автодорогу майже у самісінький умовний центр перехрестя, що робить його аварійно небезпечним.

Мета проекту

Благоустрій міста, створення безпечних умов для перетину автомобільної дороги пішоходами та велосипедистами. Привернення уваги громадськості до безпеки руху.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Вирішити проблему можливо шляхом встановлення нової автобусної зупинки, яка стилістично не відрізняється від встановлених у місті. Облаштування тротуару від Ризького кварталу до зупинки з облаштуванням пішохідного переходу через автомобільну дорогу вул. Героїв Чорнобиля. Встановлення дорожніх знаків 5.35.1, 5.35.2 «Пішохідний перехід» в поєднанні із уточнюючою табличкою, направленою на пішохода з тексом «п.4.14 (а) Пішоходам забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху».

Для кого цей проект

Для дачників, грибників, велосипедистів, власників собак, гостей та туристів міста

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Розробка та виготовлення проектно-кошторисної документації проекту благоустрою. 2. Державна експертиза проекту. 3. Проведення тендеру та закупівля послуги та обладнання. 4. Доставка матеріалів для облаштування пішохідної доріжки. 5. Облаштування пішохідної доріжки та пішохідного переходу, встановлення дорожніх знаків. 6. Доставка та монтаж обладнання. 7. Відкриття та презентація проекту.

Ключові показники оцінки результату проекту

Збільшення безпечності “Т”-образного перехрестя на перетині вул. Героїв Чорнобиля та виїзду з міста у напрямку с. Гута.
Поліпшення естетичного вигляду та комфортності автобусної зупинки на виїзді з міста.
Покращення туристичної привабливості міста.

Співавтори

Сердюк Богдан

Фотографії